Ga naar de inhoud

Nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen, zelf initiatief nemen... Ontdek hier de workshops voor kleine (en grotere) kinderen.

Workshops en kampjes voor kindjes

Zin om ondergedompeld te worden in de wondere wereld van groenten en fruit? Dan zal mijn proefED lessenreeks zeker in de smaak vallen! Gedurende 1 maand komen we wekelijks samen voor een korte workshop gebaseerd op de 5 zintuigen. Hierin leer je groenten en fruit horen, voelen, ruiken, zien én proeven. Daarnaast gaan we ook op bezoek bij de lokale boer, maken we knutselwerkjes, doen we spelletjes met gezonde én ongezonde voeding … 

Eerder op zoek naar een leuk kampje voor tijdens de schoolvakantie? Ook dat kan prima! Check de kalender om je in te schrijven voor de volgende reeks.

 

Workshops voor grote kindjes (lees: volwassenen)

Wil je graag meer seizoensgebonden koken? Benieuwd hoe je met 5 dezelfde groenten 5 verschillende gerechten maakt? Geen idee waar je al die speciale Indische kruiden kan  terugvinden of hoe ze te gebruiken? Tijdens m’n hands-on kookworkshops kom je het te weten! We kijken naar tendenzen vanuit bijvoorbeeld de Indische keuken en, net zoals bij de workshops voor de kindjes, keren we even terug naar de basics. 

Workshops op maat

Naast de sessies die je kan terugvinden in m’n kalender, organiseer ik ook graag workshops op maat van jouw organisatie, school, groepspraktijk, vereniging, vzw, ziekenhuis… 

Zo kreeg ik onlangs de vraag van het kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent om te bekijken hoe een workshop op maat er bij hen uit kan zien. Dus aarzel niet om me te contacteren. Ik werk graag vrijblijvend een voorstel voor jullie uit.

We zetten enkele bestsellers op een rijtje...

Workshop – van boer naar bord

Tijdens deze workshop keren we samen terug naar de geboorte van onze groenten en fruit. Hoe ziet een baby broccoli of appel eruit? Hoe zorgt de boer ervoor dat deze groot en sterk worden? Samen bezoeken we een plukboerderij. Maar daar blijft het niet bij… we volgen het avontuur van onze sappige vrienden tot in de winkelrekken! Hoe maken ze de sprong naar ons bord? Je komt het te weten tijdens deze workshop.

 

Workshop – meer dan je mond

Heb jij ooit al eens geluisterd naar een luide salade? Of eens geroken aan kruiden die je mama misschien nog niet kent? Tijdens deze workshop doen we leuke spelletjes rond alle zintuigen. Zo maken we bijvoorbeeld kunstwerkjes met groenten die een rare vorm hebben. En babbelen we over smaken die we (niet zo) graag hebben. Weet jij nog niet wat UMAMI of crunchy-bite-popping is? Volg dan zeker eens met ons mee!

 

Workshop – eerst raden dan proeven

Tijdens deze gekke kookworkshop zal je als een volleerde chef een tomatenchutney (of zelfs een volledig Indisch gerecht) op je bord toveren. Klinkt het een beetje eng? Maak je geen zorgen. Je proeft ook met je ogen, oren, neus én handen! We starten van groenten én vruchten die allemaal een andere vorm hebben. Sommige zien er écht gek uit of ruiken opeens anders als je ze in de pan gooit. Weet jij hoe ze elk apart smaken? En wat gebeurt er als je ze samen eet? Ra ra ra… eerst raden, dan mag je proeven!

 

Workshop – train the teacher

Hecht je school of organisatie belang aan gebalanceerde voeding, maar is het niet altijd makkelijk om de kindjes hierin mee te krijgen? Dan is deze ‘train the teacher’-sessie iets voor jullie! In deze praktische introductie leer je hoe je hen aan de hand van de 5 zintuigen meeneemt in de wondere wereld van groenten en fruit.

 
Volg/Like/Share: