Ga naar de inhoud

Van Kerala tot kindervoedingscoach: ontdek hier mijn verhaal.

Mijn oude thuis

Ik ben geboren in het zuidwesten van India: Kerala. Daar heb ik tot mijn 4 jaar gewoond. Na een korte periode bij mijn familie, groeide ik op in  een weeshuis omgeven door palmbomen, ananasplantages, bananen, jackfruit, groentetuinen, theeplantages, koeien, geiten, de warme zon,  zoete regen en héél veel lachende ogen rondom mij.

 
Mijn nieuwe thuis

Vlak na m’n 4de verjaardag vloog ik naar België: Brugge. Ik werd er verwelkomd door mijn nieuwe familie. Eéntje met een papa, mama, grote  broer en zus. Deze keer omringd door fruitbomen, een groentetuin, kippen, konijnen, een kat en (iets later) ook een hond! 

Eten met de natuur mee

In de zomer hielp ik m’n vader mee in de tuin. We maakten verse confituur van vruchten die we nét geplukt hadden en ik herinner me nog  levendig hoe ik verzot was op de kleine sappige bolletjes in de erwtenpeulen. We aten met de seizoenen mee. Geen tomaten in de winter…rode  kool, dat kon je krijgen. 😉 Wat papa in de tuin kweekte, werd door mama geweckt, geblancheerd, gekookt en gestoofd. Het heeft me de waarde  van seizoensgebonden en biologisch eten geleerd.

Catering en de wereld van Ottolenghi

Na een hele periode waarbij ik af en toe kookte voor vrienden en familie, besloot ik om de sprong te wagen samen met een vriendin. We  gingen volop voor ons eigen cateringbedrijf! Zij introduceerde me ook bij Ottolenghi en we hadden zelfs een Gentse pop-up in z’n naam.  Ja ja… de man die zelfs bloemkool sexy maakte. 😉 .

Dat willen mijn kinderen niet eten…

Daarnaast begeleidde ik ook kookworkshops waarbij de reacties heel vaak waren: “Dit is heerlijk, maar ik kan me niet inbeelden dat ik dit  thuis aan m’n kinderen zou voorschotelen.” Ze hadden een punt. Misschien kon ik iets bijleren van Jamie Oliver? Met zijn foodrevolutie  bracht hij gezond eten in Engelse scholen. Wat als ik iets gelijkaardigs kon verwezenlijken? Zo groeide dus stilletjes aan het idee om iets te  doen met kinderen én voeding.

Plots viel alles op z’n plaats

Toen corona even roet in de cateringbusiness gooide, was dit het perfecte moment om m’n ideeën te concretiseren. Aanvullend op mijn opleiding orthopedagogie, volgde ik een opleiding tot kindervoedingscoach en maakte kennis met de SAPERE-methode. Plots vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Kinderen nieuwsgierig  maken naar voeding aan de hand van de 5 zintuigen. Hen het belang leren van gebalanceerd én lokaal eten, hen introduceren met  verschillende culturen aan de hand van voeding, samen tafelen ... Het past helemaal bij wie ik ben én wat ik wil betekenen in deze  maatschappij. Het is het liefste wat ik doe en ik deel het graag met jullie allemaal!

 
Volg/Like/Share: